Vine on vuoden 2013 kuumin uutuus

Twitterin omistama Vine on myrskyn lailla iskenyt ihmisten tietoisuuteen kaikkialla maailmassa. Toisaalla se aiheuttaa pahaa mieltä kun ihmiset eivät osaa valikoida mitä tekevät ja toisaalla se naurattaa ja ilahduttaa taidokkailla 6 sekunnin videoluupeillaan. Lue lisää alta…

Mikä Vine on?

Vine on iPhonelle ja Androidille ladattava app, jonka Twitter julkaisi alkuvuonna 2013. Kaikessa lyhykäisyydessään sillä tehdään kuuden sekunnin luuppivideoita, joita käyttäjä sitten jakaa maailman nähtäväksi.
Siinä missä osa niistä ovat yhtä oivaltavia kuin yllä nähty @teekenng:in tuotos, osa taas on surkeata ja luokatonta saastaa (siis suuri osa on). Vinen editorit valkkaavat nousevat tähdet massasta kaikkien nähtäväksi jolloin appin avatessaan tuorret huiput ovat helposti kaikkien nähtävissä. Muista kuitenkin aina klikata ääni aktiiviseksi ylävasemmalta videoissa. Mutta entä jos haluat tehdä omia hakuja?

Miten Vinessa haetaan sisältöä?

miten-vinessa-haetaan-twitterin-avullaVastaus ei olekaan niin helppo sillä Vinen käyttöliittymä on käytännössä pelkkä lataussivu. Markkinoilta löytyy joitain sivustoja, jotka auttavat hauissa, mutta tätä kirjoitettaessa todellisia tapoja on ainoastaan kaksi: google-haku tai twitter-haku. Google-haku onnistuu normaaliin tapaan lisäämällä saitin url parametriksi hakukenttään ”site:vine.co hakusana” Twitter-haku on oma preferenssini: mene twitteriin ja tee haku ”vine.co hakusana”. Perushaun voi myös tallettaa ja siitä voi luoda ylhäällä alussa nähtävän kaltaisen upotetun sisällön.

Esimerkki Vine-hausta: #worksucks

Yllä haussa käytetään twitteristäkin tuttua hashtagia # jonka perässä on seurattava aihe, esim #worksucks jonka alla ihmiset tuntuvat päästelevän kertyneitä antipatioitaan työelämää kohtaan. Ennen kuin lähdet itse kuvaamaan tunteitasi, muista pohtia sitä mitä Daniel Schwartz pohtii blogikirjoituksessaan, eli kuka videosi näkee ja miten sa vaikuttaa uraasi nyt ja tulevaisuudessa.

Miten Vinessa luodaan sisältöä?

Vine-videot ovat siis enintään 6 sekunnin luuppeja. Juuri luuppaaminen tekee niistä makeita, silloin kun homma osuu kohdilleen. Vine appi auttaa vauhtiin kun sen on ladannut, mutta periaatteena on se, että Vine kuvaa silloin kun painat ruutua. Mitä pidempi painallus, sitä pidempää videota tuotat ja taas toisin päin: jos halut animointia, taputtele ruutuasi ja kuvaa ruutu kerrallaan. Lue lisää vihjeitä Vine blogista.

Written by saku

Kotisivuni (linkki alla) antaa lisäkuvaa minusta ja ajatuksistani. Tätä sivustoa ylläpidän koska intohimona on jo neljännesvuosisadan ollut markkinointi ja myynti ja viimeiset kahdeksan vuotta Wordpress. Lapasesta tämä kaikki lähti 1984 kun isäni toi minulle oman PC:n jossa oli !huom! 5 MT winchester (sillä nimellä kovalevyjä kutsuttiin silloin) ja kaksi 5-1/4"...
Lue lisää