Myy vain sitä mitä rakastat!

No One Can Ever Be A
Success Who Sells Something
Of Which He Is Not Proud!

sanoi Gary C. Halbert

 

Olin 90-luvun laman iskiessä töissä tuotteen kanssa, joka ei toiminut 100%:sesti. Se kyllä toimi, mutta ei täysin ja koin sen kanssa työskentelyn ahdistavana ja sen myyminen oli ahdistavaa ja vaikeata. Onneksi lama iski ja siinä firmassa alettiin tehdä 4-päiväistä työviikkoa ja siinä vaiheessa minäkin uskalsin tehdä johtopäätökseni. Pääsinkin hommiin erään maailman parhaiten tunnetuista brändeistä kanssa enkä ole katunut kertaakaan vaihtoani. Päinvastoin.

Uskallettuani hypätä pois, pääsin myymään tuotetta johon uskoin ja pääsin yritykseen johon asiakkaat uskoivat. Oli mahtavaa taas nauttia siitä mitä teki!

Usko tuotteeseesi ja uskot itseesi

Tämä periaate on äärettömän tärkeä. Jokainen tietää, että voi vaikka seistää päällään vähän aikaa, mutta kärvistely työssä, josta ei nauti on sielulle myrkkyä. Siksi on paljon parempi etsiä työ ja työympäristö jossa oikeasti viihtyy. Myyjälle se on ehdoton pakko. Myyjän spirit, eli se voima joka meitä vie eteen päin ei pääse lentoon jos emme saa uskoa tuotteeseemme taikka palveluumme. Pidemmän päälle luottamuspula tuotteeseen alkaa näkyä uskossa itseemme koska kukapa haluaisi asiakkaalleen roskaa myydä!

Hyvää päivää sinullekin kun haet päivän oksitosiiniannostasi (siis mitä? katso video)!

 

Written by saku

Kotisivuni (linkki alla) antaa lisäkuvaa minusta ja ajatuksistani. Tätä sivustoa ylläpidän koska intohimona on jo neljännesvuosisadan ollut markkinointi ja myynti ja viimeiset kahdeksan vuotta Wordpress. Lapasesta tämä kaikki lähti 1984 kun isäni toi minulle oman PC:n jossa oli !huom! 5 MT winchester (sillä nimellä kovalevyjä kutsuttiin silloin) ja kaksi 5-1/4"...
Lue lisää

2 Comments

Kommentointi suljettu tälle artikkelille.