Miten hakukoneoptimointi toimii käytännössä?

Kun ryhdytään hakukoneoptimointiin, on varauduttava siihen, että optimoinnin ensireaktio on sivujen tilanteen huononeminen ennen kuin tilanne paranee. Pitkän aikavälin tulos on kuitenkin se mikä ratkaisee. Lue loppuun saakka.

Hakukoneoptimointi, homeopaatti ja listaukset google.fi:ssä

Ryhdyimme homeopaattiasiakkaamme kanssa hakukoneoptimoimaan ja uusimaan hänen sivustoaan, koska hänen asiakkaansa eivät löytäneet häntä vaikkapa hakusanalla ”klassinen homeopaatti”, joka on hänelle relevantti hakutekijä. Sijoitus oli jossain sivulla viisi, eli käytännössä kuollut.

Loimme strategiaksi kaksi hakusanaa: eläinhomeopatia / eläinhomeopaatti ja klassinen homeopaatti ja niiden ympärille rakennettu sivusto. Sivuston pitää luonnollisesti olla informatiivinen ja samalla optimoitu löytymään.

Tässä kuvat siitä, mitä tapahtui:

Hakusana eläinhomeopaatti, hakukoneoptimointi ja uusi sivusto alkoi edellisviikonloppuna ja Google indeksoi sivun 15.3.2014

elainhomeopatia-hakukoneoptimointi-tulos-2014Kuviosta näkee erittäin hyvin miten hakukoneoptimointi käytännössä toimii kun sivusto uusitaan kokonaisuudessaan. Vanha tieto häviää ja vanhat linkit katkeavat. Tuntuu siltä, että koko urakka ja SEO on hukkaan heitettyä työtä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kyse on siitä, että Google arvioi tilanteen uudestaan ja mikäli kaikki on kunnossa, se palauttaa sijat takaisin entisellään tai parempana. Kuvassa näkyy hyvin, miten indeksoinnin jälkeisenä päivänä tiputus tapahtui suoraan sijalle 20, eli toisen sivun viimeiseksi, kun sijainti aiemmin oli ollut sivun 1 puolivälissä. Kuviolla tuorein sijoitus on 3. google.fi:ssä.

Päivitys 2016

Nyt vajaa kaksi vuotta muutoksesta asiakas on ollut joka viikko sijoilla 1–3 siten, että pääosin sijoitus on ollut 1 tai 2. Tämä kertoo selkeästi sen, että hekukoneoptimointi, kun se tehdään kunnolla, johtaa pitkäaikaiseen tulokseen. Siksi suureltakin tuntuva rahallinen sijoitus on loppupeleissä itse asiassa hyvin edullinen. Ei tarvitse kuin nopeasti laskea mitä Adwords kahden vuoden ajan maksaisi!!!

Lue lisää hakukoneoptimoinnista

 

Written by saku

Kotisivuni (linkki alla) antaa lisäkuvaa minusta ja ajatuksistani. Tätä sivustoa ylläpidän koska intohimona on jo neljännesvuosisadan ollut markkinointi ja myynti ja viimeiset kahdeksan vuotta Wordpress. Lapasesta tämä kaikki lähti 1984 kun isäni toi minulle oman PC:n jossa oli !huom! 5 MT winchester (sillä nimellä kovalevyjä kutsuttiin silloin) ja kaksi 5-1/4"...
Lue lisää